Arkivet åpner hjemmeskole for griser og vandaler

1. april 2021

Anna Sofie Mathiasen: Har du gjort noen arabesker i dag?

Anna Sofie Mathiasen: Har du gjort noen arabesker i dag?

Mens vi venter på at det skal bli mulig å invitere til utstilling igjen (se utstillingsprogrammet her), starter Guttormsgaards arkiv egen hjemmeskole, for griser og vandaler i alle aldre.

Kunstnergruppen Institute for Computational Vandalism har utviklet en tegnebok som lar deg utforske arkivet ved hjelp av algoritmer og tegnestifter. Boken inneholder konturtegninger en algoritme har tegnet med utgangspunkt i gjenstander i arkivet.

Slik bruker du tegneboken: Skriv ut så mange sider du vil og tegn videre på maskintegningene for hånd. Ta deretter bilde av resultatet med telefonen din (eller skann tegningen) og last det opp til nettsiden. Der får du vite hvilken gjenstand du har tegnet videre på, og du får se andre tolkninger av det samme bildet.

ezgif.com-gif-maker.gif

Som Guttorm sa: “Bevegelsen inn i bildet er for meg akkurat det samme som å reise ut i verden.” Tegneboken lar deg reise hjemme.

I mai fortsetter hjemmeskolen med en rekke videoleksjoner laget av kunstneren Anna Sofie Mathiasen. To griser står for undervisningen, og alle er velkomne.

Hjemmeskolen viderefører to prosjekter som ble igangsatt i anledning utstillingen Arkivets arabesk. Hjemmeskolen er laget med sjenerøs støtte fra Lillestrøm kommune og Norsk kulturråd. Bokomslag ved Kai Gjelseth.

Forrige
Forrige

Hjemmeskolen fortsetter!

Neste
Neste

Arkivet i Nasjonalgalleriet